Elektra aanleggen op uw muur

Elektra aanleggen op uw muur

Waar elektra tegenwoordig veelvuldig wordt aangelegd in de muur, is het ook mogelijk om elektriciteit aan te leggen op uw muur. Het ziet er misschien wat minder mooi uit, maar het scheelt u wel een hoop tijd en moeite. Voordat u begint, is het verstandig om een tekening te maken. Hierin verwerkt u de kortste en volgens u meest fraaie route.

Positie bepalen

elektra aanleggen muur Bij het aanleggen van elektra op uw muur is het verstandig om de leidingen alleen veritcaal te laten lopen. Het ziet er immers niet mooi uit wanneer de leidingen schots en scheef over uw muur lopen. Wanneer er horizontale afstanden overbrugt moeten worden, kunt u dit beter boven het plafond of onder de vloer doen. Wanneer u eenmaal weet waar de stopcontacten, schakelaars en centraaldoos moeten komen, kunt beginnen met het op maat zagen van de leidingen. De losse delen van de leidingen zijn met elkaar te verbinden door middel van moffen. Bochten zijn te maken met behulp van bochtstukken.

Leidingen vastzetten

Om de boel toch netjes af te werken, zet u de leidingen met zadels vast op de muur. Plaats het eerste zadel op maximaal tien centimeter van de lasdoos. Vervolgens plaatst u om de veertig centimeter een zadel. Bij een flexibele buis is dit dertig centimeter. Bij opbouwleidingen wordt geadviseerd om gebruik te maken van flexibele leidingen.Call Now Button