Energienota te hoog? Tijd voor besparen!

Energienota te hoog? Tijd voor besparen!

elek Vind je je energierekening te hoog, dan is het tijd om te besparen. Besparen hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Sterker nog, het kan vaak zonder dat je er iets van merkt! Ideaal, toch?

Apparatuur die je niet gebruikt kan gewoon uit

Je doet er verstandig aan om apparaten die je niet gebruikt helemaal uit te schakelen. Niet gewoon op stand by, maar echt helemaal uit. Op die manier gebruiken ze geen elektriciteit meer, wat wel het geval is als de apparaten op stand by staan. Denk maar eens aan een televisie die de hele dag op stand by staat. Hij wacht de hele tijd tot ‘ie een signaaltje krijgt van de afstandsbediening om ingeschakeld te worden. Dat kost allemaal elektriciteit.

Oude apparatuur is vaak duur in plaats van goedkoop

Het is goedkoper om een oude koelkast te houden dan om een nieuwe te kopen. Dat denkt men, en het lijkt ook wel logisch. Een nieuwe koelkast is immers duur en de oude koelkast is ooit al een keer betaald en kost dus niets meer. Toch? Nee, een oude koelkast kost juist heel veel! De techniek gaat razendsnel vooruit waardoor koelkasten, maar ook vriezers en tal van andere apparatuur, steeds zuiniger wordt. Daarom kan het best eens de moeite waard zijn om uit te zoeken of een nieuwe koelkast niet een goede investering zou kunnen zijn.Call Now Button