FAQ

BEL ONS NU!

Waarvoor is een lichtplan nodig?

Het uitwerken van een lichtplan helpt u de elektriciteitskabels richting de juiste kamers in huis te trekken. U doet er verstandig aan dit voorafgaand aan de afwerking van wanden te doen. Bij het trekken van elektriciteitskabels en het aansluiten van lichtpunten kan het frezen van leidingen door de wanden bijvoorbeeld noodzakelijk zijn. Met een lichtplan bent u er daarbij van verzekerd, dat lichtpunten direct op de juiste plek in de ruimte zitten. Het gebruik van kabelgoten is hierdoor niet langer noodzakelijk.

Hoe voorkom ik overbelasting bij mijn elektra?

Een overbelasting van stoppen in de meterkast kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het voorkomen dat u een te groot aantal apparaten op dezelfde groep aangesloten heeft. Aangeraden wordt om niet meer dan 3.500 Watt vermogen van een groep in de meterkast te vragen. U berekent het gevraagde vermogen door het wattage van de verschillende apparaten bij elkaar op te tellen. Een wasmachine of bijvoorbeeld inductiekookplaat zal relatief veel van de groep in de meterkast vragen. Daar waar een lamp een heel beperkt wattage heeft. Mocht er sprake zijn van een overbelasting, dan kunt u de meterkast uit laten breiden met een extra groep.

Ik ruik een brandlucht in mijn meterkast, wat nu?

Op het moment dat u een brandlucht ruikt in de meterkast, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Laat een elektricien met spoed langskomen, om de meterkast na te lopen op een eventuele kortsluiting. Van een kortsluiting is bekend dat het een brand kan veroorzaken. Reden genoeg om hier alert op te zijn. Om de kans op een brand in de meterkast te verkleinen, zou u de stroom tijdelijk af kunnen sluiten. Een elektricien kan de stroom na een controle van de meterkast weer inschakelen.

Wat is het verschil 1 fase en 3 fase?

In de meterkast van uw woning bevindt zich een 1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting. Het verschil zit hierbij in het vermogen dat een groep kan verwerken. Bij een 3-fase aansluiting spreken we ook wel van krachtstroom. Krachtstroom wordt onder meer gebruikt in nieuwbouwwoningen, welke niet meer op gas werken. In dit geval is de krachtstroom noodzakelijk om een inductiekookplaat of bijvoorbeeld de warmtepomp te kunnen laten functioneren. Een elektricien kan een bestaande 1-fase aansluiting in de meterkast vervangen voor een 3-fase aansluiting. Let op, u heeft hier toestemming voor nodig van uw netbeheerder.

Wat moet ik doen bij een stroomstoring?

Bij een stroomstoring is het raadzaam om eerst in de meterkast te kijken, of er een stop uit de groepenkast gesprongen is. In een moderne meterkast betekent dit dat de schakelaar automatisch is omgezet. Haal de apparaten die op de groep zijn aangesloten uit het stopcontact en vervang de stop, of zet de schakelaar terug. U kunt de apparaten nu na elkaar in het stopcontact steken en inschakelen. Controleer per apparaat of de stop opnieuw uit de groepenkast springt. Wanneer dit het geval is, heeft u de bron van de stroomstoring in huis gevonden. Schakel een elektricien in om u te laten helpen, wanneer u de bron van een stroomstoring zelf niet direct vindt.

Waarom zou u voor ons kiezen?

  • Alles rondom groepenkasten

    • Wij bieden u de hulp die u nodig heeft rondom uw groepenkasten. Bel ons direct voor een afspraak!

  • Oplossingen bij kortsluiting

    • Wat uw probleem ook is, wij hebben de oplossing voor uw kortsluiting in of rondom uw huis.

  • Aanleggen van elektra

    • Net een nieuw huis en weet u niet hoe u uw elektra moet aanleggen? Wij zijn u graag van dienst!

Call Now Button