Groepenkast uitbreiden

Groepenkast uitbreiden

Een stroomstoring behoort tot een van de grootste ergernissen voor veel huishoudens, naast bijvoorbeeld een lekkage of een inbraak. Niet alleen is het niet langer mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van de televisie, uw oven, enzovoorts, ook is een stroomstoring niet altijd even makkelijk op te lossen. Vaak ligt een kortsluiting aan de basis van een stroomstoring, waarbij een zeer grote stroom op gang komt en deze de stop in uw groepenkast doet springen. Waar het in sommige gevallen voldoende is om de gesprongen stop te vervangen, zult u in andere gevallen meer werk moeten verrichten.

Stroomstoring door een overbelasting Zekeringen

Een andere veelvoorkomende oorzaak van een stroomstoring, is een overbelasting van het elektriciteitsnet. Dit kan gebeuren als u bijvoorbeeld teveel groot stroomverbruikers binnen een bepaalde groep tegelijk aan heeft staan, waardoor de groep niet voldoende stroom aan kan leveren om alle apparaten te laten werken. Een oplossing voor een overbelasting in de groepenkast is vaak niet eenvoudig! U dient de meterkast in veel gevallen uit te breiden met een extra groep, om een nieuwe overbelasting te voorkomen.

Het is raadzaam om een extra groep te laten toevoegen door een elektricien bij u in de buurt, zodat u zeker weet dat de groep op een correcte wijze voor u wordt aangesloten. Ook voor het verhelpen van andere oorzaken van een stroomstoring in uw woning, kunt u de hulp van een elektricien inschakelen. Er kunnen bijvoorbeeld ook twee elektriciteitskabels versmolten zijn, waarbij de binnenkant van deze kabels met elkaar in aanraking is gekomen.Call Now Button