Kortsluiting

BEL ONS NU!

Kortsluiting in huis verhelpen 

Een kortsluiting in huis kan grote gevolgen hebben! Wist u dat er in het ergste geval een brand voort kan komen uit zo’n kortsluiting? Reden genoeg om de kans op een kortsluiting te verkleinen. Dit doet u onder meer door de elektra in huis door een professionele elektricien aan te laten leggen. Denk aan het trekken van elektriciteitskabels, het plaatsen van stopcontacten, enzovoorts. Zorg er daarbij voor dat oude elektrische apparaten regelmatig vervangen worden. U kunt denken aan een oude waterkoker, een koffiezetapparaat of bijvoorbeeld de wasmachine. Wat moet u doen, wanneer u toch te maken krijgt met een kortsluiting? In dit artikel leest u hier meer over.

Oorzaken kortsluiting

Om kortsluiting te verhelpen, moet u echter eerst weten wat de oorzaak is. Om u te helpen de oorzaak van kortsluiting op te sporen, zetten wij een aantal oorzaken van kortsluiting op een rijtje. De eerste oorzaak is beschadigde kabels. Het snoer waar de stekker aan zit kan namelijk beschadigen. Hierdoor zijn de elektriciteitskabels niet goed meer geïsoleerd en dan kunnen de draden tegen elkaar komen. Hierdoor wordt de stroomsterkte aanzienlijk groter waardoor de elektriciteit wordt uitgeschakeld. Ook kunnen de kabels smelten door de warmte in de kabels. Als gevolg hiervan kunnen de elektriciteitsdraden in bijvoorbeeld een stekker elkaar raken en dan ontstaat er overspanning. Als laatste is blikseminslag mogelijk want de hoeveelheid stroom neemt hierbij toe. Dan zorgt overspanning ervoor dat de aardlekschakelaar omslaat. Vaak helpt omzetten van de schakelaar voor stroom. De bliksem kan ook schade hebben veroorzaakt aan een elektrisch apparaat. Wanneer u de elektriciteit inschakelt, valt de stroom direct weer uit als gevolg van kortsluiting.

Opsporen van een kortsluiting aan de hand van zekeringen

Op het moment dat er sprake is van een kortsluiting, brandt de zekering door. Vervolgens zal de stop uit de meterkast springen, of zal de schakelaar automatisch naar de ‘0’ springen. Het gevolg is een stroomstoring. U zou de stop in de meterkast kunnen vervangen, of de schakelaar om kunnen zetten. Dit zal vaak echter niet voor het beoogde resultaat zorgen. Een te hoge spanning maakt dat er al snel sprake zal zijn van een nieuwe stroomstoring.  Ook het vervangen van de zekering zal niet voldoende zijn om de kortsluiting op te lossen. Een zekering zal al snel opnieuw doorbranden.

De aanwezigheid van een zekering voorkomt schade aan elektrische installaties. Het doorbranden van de zekering leidt ertoe dat er geen stroom meer naar deze installatie loopt. Zo kunnen er bijvoorbeeld geen onderdelen onder spanning komen te staan.

Spoedservice inschakelen bij een kortsluiting

Het is raadzaam om de hulp van onze spoedservice in te schakelen, wanneer u te maken heeft met een stroomstoring in huis als gevolg van een kortsluiting. Een elektricien kan de bron van de kortsluiting met spoed voor u achterhalen, om op basis daarvan tot een passende oplossing te komen. Onze elektricien is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp. Zo hoeft u nooit lang te wachten, voordat u geholpen wordt bij het herstel van een kortsluiting.

Waarom zou u voor ons kiezen?

  • Alles rondom groepenkasten

    • Wij bieden u de hulp die u nodig heeft rondom uw groepenkasten. Bel ons direct voor een afspraak!

  • Oplossingen bij kortsluiting

    • Wat uw probleem ook is, wij hebben de oplossing voor uw kortsluiting in of rondom uw huis.

  • Aanleggen van elektra

    • Net een nieuw huis en weet u niet hoe u uw elektra moet aanleggen? Wij zijn u graag van dienst!

Call Now Button