Kortsluiting voorkomen bij het aanleggen van verlichting

elektriciteit aanleggen

Kortsluiting voorkomen bij het aanleggen van verlichting

Als je zelf gaat klussen met elektriciteit, en dat ga je doen als je zelf verlichting aan gaat leggen, dan is het handig om te voorkomen dat je kortsluiting krijgt. Wij hebben, afhankelijk van het type verlichting dat je aan wilt gaan leggen en afhankelijk van de te maken keuze op het gebied van lichtinvallen en potentiële energiebesparing, een paar tips voor je.

Verlichting hangen op een bestaande plek

elektriciteit aanleggen In dit geval hangt er al een lamp of in ieder geval een aansluitpunt boven een tafel, in een woonkamer of in een gang. Je hoeft dus niet zelf in de weer om stroomdraden te trekken en de schakelaar aan te sluiten. In dit geval moet je vooral zorgen dat de lamp die je op gaat hangen van goede kwaliteit is en dat deze niet direct kortsluiting veroorzaakt doordat bijvoorbeeld het elektrisch circuit kapot is. Daarnaast moet je er voor zorgen dat de lamp niet te veel vermogen van de elektrische groep waar deze aan wordt gekoppeld opvreet. Met de huidige, zuinige, lampen, is die kans echter niet zo groot.

Zelf draden trekken

Ga je spotjes monteren? Of moet je een draad trekken naar een nieuw punt? Bereid je dan goed voor, om te voorkomen dat de draden niet op de juiste plek terecht komen of dat er eventueel water in de buurt van de draden kan komen. Zorg er ook voor dat de draden van goede kwaliteit zijn en dat ze één op één aansluiten met de bestaande bedrading en bekabeling.

Twijfelt u aan de veiligheid? Overweeg dan altijd om een professional in te schakelen. Onze elektricien in Rotterdam denkt graag met u mee!Call Now Button