Uitleg over inductie

Uitleg over inductie

Elektriciens zijn veelal ondergewaardeerde arbeiders. Ze weten ongelofelijk veel van hun vakgebied, namelijk alles wat met elektriciteit te maken heeft. Doordat ze hier zoveel mee bezig zijn, word je er vanzelf handig in en ga je er vanzelf veel kennis over verzamelen. Een elektricien trekt namelijk niet alleen maar kabels door nieuw gebouwde muren, maar kan ook een tuinhuis van elektriciteit en verlichting voorzien, een lamp middels een sensor laten inschakelen, hotelschakelingen bouwen, en ga zo maar door. Vandaag vertelt de elektricien iets over inductie.

Is inductie het nieuwe koken?

Inductie is een techniek die al enkele decennia bestaat, maar de laatste jaren sterk in opkomst is. Doordat inductiekookplaten erg efficiënt zijn in het energieverbruik, de platen eenvoudig schoon zijn te maken (ze zijn immers glad) en doordat ze veiliger zijn dan traditionele gasfornuizen (ze schakelen zichzelf automatisch uit na een bepaalde periode niet gebruikt te zijn, de plaat wordt minder warm dan een andere manier van verhitting), zijn ze erg in opmars. Dit betekent echter niet dat koken met inductie echt het nieuwe koken wordt; er zijn immers hele volksstammen die zweren bij het koken op gas. Het is dus net waar je voorkeur ligt, maar koken op inductie heeft wel erg veel voordelen die je niet bij de andere kookmanieren terug zult vinden.