Wanneer is een elektriciteitssnoer veilig?

Wanneer is een elektriciteitssnoer veilig?

Elektriciteitssnoeren zijn best gevaarlijk. Er wordt onder hoge spanning iets doorheen gejaagd, waar veel warmte bij vrij komt. Je wilt dus voorkomen dat een snoer doorbrandt of dat er op een andere manier iets misgaat. De beste manier om dat voor elkaar te boksen, is om er voor te zorgen dat de snoeren aan de belangrijkste KEMA-keuren voldoen en dat er geen sprake is van een oud snoer dat ieder moment kapot kan gaan of door kan branden. Ook is het zo dat de snoeren die je gebruikt moeten aansluiten op het apparaat waarvoor je ze wilt inzetten.

Je wilt niet dat je met een stroomdraad of snoer dat eigenlijk bedoeld is voor een lamp, uiteindelijk straks de vaatwasser of de wasmachine gaat draaien. Daarmee wordt de kans op doorbranden van de draad veel te groot: de draad is niet geschikt voor het aantal watt dat er doorheen gaat en de draad wordt daardoor simpelweg te warm.

Wat kan ik verder doen om ongelukken te voorkomen

Stopcontact

Zeker als je kinderen hebt, wil je voorkomen dat je ongelukken uitlokt door onveilige bedrading of kabels. Door een elektricien te vragen kritisch naar de bedrading en bekabeling te kijken, verklein je in ieder geval het risico op ongelukken. Daarnaast helpt het om in ieder geval de stopcontacten af te dekken. Je kunt dit doen door het klassieke afdekplaatje of op een andere manier. De mooiste oplossing is een kinderveilige wandcontactdoos. Dat zorgt voor een duurzaam veilige oplossing.Call Now Button