Kortsluiting

BEL ONS NU!

Kortsluiting in de regio Rotterdam

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een keer kortsluiting heeft in uw huis of bedrijfspand, wat erg vervelend is. Gelukkig kunt u bij ons terecht als u daar last van heeft. Wij helpen u door de kortsluiting in Rotterdam op te lossen en doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat het in de toekomst niet meer zal gebeuren.

Oorzaken van kortsluitingStroom uitgevallen

Kortsluiting is een veelvoorkomend probleem in gebouwen in Rotterdam en omgeving. Als gevolg van kortsluiting kunt u een elektrisch apparaat niet meer gebruiken. Het kan zelfs zo zijn dat meerdere apparaten niet meer werken. Een bijzonder vervelend probleem dat u ongetwijfeld zo snel mogelijk wilt verhelpen. Om kortsluiting te verhelpen, moet u echter eerst weten wat de oorzaak is. Er is niet één vaste oorzaak die kortsluiting veroorzaakt. Om u te helpen de oorzaak van kortsluiting op te sporen, zetten wij hieronder een aantal oorzaken van kortsluiting op een rijtje.

 

Beschadigde kabels

Een nieuw apparaat heeft doorgaans een snoer dat onbeschadigd is. De draden zijn in dat geval goed geïsoleerd en raken elkaar niet. Hierdoor is de kans klein dat het betreffende elektrische apparaat kortsluiting veroorzaakt. Kortsluiting wordt dan ook vaak veroorzaakt door oudere apparaten. Het snoer waar de stekker aan zit kan namelijk beschadigen. Hierdoor zijn de elektriciteitskabels niet goed meer geïsoleerd. Het kan zijn dat de draden zodoende tegen elkaar komen. Indien dit gebeurt, wordt de stroomsterkte aanzienlijk groter. Dit zorgt ervoor dat de elektriciteit wordt uitgeschakeld.

 

Gesmolten kabels

Elektriciteit geeft warmte af. Indien kabels goed geïsoleerd zijn, heeft u hier geen last van. Toch kunnen kabels betrekkelijk warm worden. Deze warmte kan ervoor zorgen dat de elektriciteitskabels in uw woning gaan smelten. Als gevolg hiervan kunnen de elektriciteitsdraden in bijvoorbeeld een stekker elkaar raken. En zoals we hierboven al aangaven, ontstaat er dan een overspanning. Kortsluiting is dan het gevolg.

 

Blikseminslag

Bliksem kan inslaan in een gebouw. Dit kan eveneens kortsluiting veroorzaken. De hoeveelheid stroom neemt bij een blikseminslag namelijk behoorlijk toe. Bestaat uw groepenkast uit automaten? Dan zorgt overspanning ervoor dat de aardlekschakelaar omslaat. Vaak is het dan enkel een kwestie van het omzetten van de schakelaar en u heeft weer stroom. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. De bliksem kan namelijk ook schade hebben veroorzaakt aan een elektrisch apparaat. Wanneer u de elektriciteit inschakelt, valt de stroom direct weer uit als gevolg van kortsluiting.

Het oplossen en voorkomen

Wanneer er een stop of automaat in de groepenkast doorslaat, kan dat betekenen dat er kortsluiting is ontstaan. Elektrische kabels komen dan onbedoeld met elkaar in contact waardoor het veroorzaakt wordt. De stroom loopt door de via een andere route dan de bedoeling is. Dit kan leiden tot zeer onveilige situaties. Heeft u hier last van, dan kunt u ons inschakelen. Wij werken met professionele elektriciens, die uw probleem vakkundig en snel zullen oplossen. U kunt ons inschakelen, onze elektriciens zullen dan ook hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat het in de toekomst niet meer voorkomt.

Snel verholpen

Dankzij onze elektriciens zal de kortsluiting in de groepenkast van uw huis of bedrijfspand snel verholpen zijn. Het is een vervelend iets, maar dankzij onze vaardige elektriciens zult er niet lang last van hebben. Een tip voor een snelle oplossing; hang ons telefoonnummer in uw meterkast, zodat u ons direct kunt bellen als er problemen zijn. Op die manier bent u er snel weer van verlost.

Waarom zou u voor ons kiezen?

  • Alles rondom groepenkasten

    • Wij bieden u de hulp die u nodig heeft rondom uw groepenkasten. Bel ons direct voor een afspraak!

  • Oplossingen bij kortsluiting

    • Wat uw probleem ook is, wij hebben de oplossing voor uw kortsluiting in of rondom uw huis.

  • Aanleggen van elektra

    • Net een nieuw huis en weet u niet hoe u uw elektra moet aanleggen? Wij zijn u graag van dienst!

Call Now Button